Luchtfoto's (2D) en 3D-modellen

Luchtfoto’s (2D) geven een actueel en nauwkeurig beeld van boven. Het zijn eigenlijk zeer gedetailleerde satellietfoto’s. 3D modellen zijn modellen die op basis van 2D afbeeldingen van een terrein of object gegenereerd worden door specialistische software. De techniek die nodig is om gebieden in kaart te brengen en deze beelden te genereren heet Drone Mapping.

Drone Mapping:

Met behulp van een geautomatiseerd vluchtplan worden honderden foto’s gemaakt en met behulp van specialistische software verwerkt tot 1 foto met een hele hoge resolutie. Deze foto kan vervolgens gebruikt worden als input voor GIS en CAD-software. De foto’s kunnen ook gebruikt worden door specialistische software om 3D Modellen te maken.

 

Luchtfoto’s:

Het maken van een zogenaamde ‘orthomosaic’ middels Drone Mapping is een goede manier om snel en efficiënt een groot gebied in kaart te brengen. Met een hoge nauwkeurigheid van ongeveer 1 cm per pixel is het vele malen accurater dan bijvoorbeeld satellietbeelden. Dit is mogelijk vanwege de geringe vlieghoogte.

 

3D modellen:

De 3D modellen die gegenereerd worden met specialistische software uit de 2D afbeeldingen, zijn volledig getextueerde digitale 3D terrein- of objectmodellen. Deze modellen zijn bruikbaar bij het berekenen van volumes, het plannen van bouwprojecten, de wegenbouw, natuurbeheer en nog veel meer.

 

 

Heeft u interesse in deze dienst of heeft u vragen? Neem contact met mij op via het contactformulier. Een indicatie van de werkwijze en de tarieven voor de diverse diensten die ik lever zijn hier te vinden.